İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünce yürütülmüş olan projeler kapsamında AB uygulamaları incelenmiş ve bu yapılan incelemeler sonucunda 2009 yılı itibari ile İSG hizmetleri hakkında politikalar geliştirilmiştir. Bu politikalar neticesinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yerine getirilmesinde yeni bir yaklaşım olarak “harici hizmet sunumu” modeli ortaya konmuş ve artan bir ivme ile ülke genelinde tercih edilen bir hizmet yöntemi olarak kabul görmüştür.
Günümüzde, Türkiye genelinde 80%’e yakın bir oranda iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin OSGB’ler tarafından verildiği belirlenmiştir. İlgili hizmetlerin bahsi geçen oranlarda OSGB’ ler üzerinden veriliyor olması iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin iyileştirilmesinde OSGB yapılanmasının hizmet kalite düzeyinin etkili olduğu sonucunu ortaya koymuştur.
Bu sebeple, Bakanlık olarak yetkilendirilmiş OSGB’ lerin standartlara uygun hizmet sunmasını sağlamak ve bu sayede OSGB’ lerden hizmet alan işyerlerine sunulan hizmetlerin standartlarının arttırılması amaçlanarak OSGB Hizmet Standartlarının İyileştirilmesi Projesi (OSGB-HİSİP) başlatılmıştır.
Fİ OSGB Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 2016 yılında yürütülen OSGB HİSİP kapsamında tüm Türkiye de yaklaşık 2350 adet OSGB arasından seçilen ’30’ OSGB içerisinde yer almıştır.Ayrıca kuruluşumuz bu projeyi en iyi yürüten ilk ‘3’ OSGB arasına girmeyi de başarmıştır.
2017 Yılının Eylül ayında ise; Hizmet Standartlarını İyileştirme Projesi ile önerilen uygulamalara katılımın yanı sıra, bu çalışmalarda göstermiş olduğumuz işbirliğinden ve başarıdan dolayı ÇSGB tarafından Türkiye çapında yaklaşık 2400 OSGB içinden teşekkür belgesiyle onurlandırılan 22 OSGB arasına girdik.